BULETIN INFORMATIV,ISU PRAHOVA .13 mai  2020
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Bărcăneşti. 
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 5 ha vegetaţie uscată. 
 
Un incendiu violent a izbucnit marţi, în jurul orei 15:14, în localitatea prahoveană Sângeru. Vâlvătaia a cuprins rapid mai multe anexe gospodăreşti, incendiul manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp. Pompierii prahoveni au acţionat cu 3 echipaje de stingere, depunând eforturi susţinute pe parcursul a trei ore până ce incendiul a fost lichidat.
Flăcările au produs pagube însemnate, constând în mai multe utilaje agricole, scândură, lemne de foc, un autoturism şi bunuri de uz casnic. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii.
 
Prompierii prahoveni au fost în alertă, marţi, în jurul orei 10:46 după ce a izbucnit un incendiu la o magazie din satul Trestienii de Sus. La faţa locului au fost mobilizate trei echipaje de stingere şi unul de prim ajutor. 
La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la o magazie, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, cuprinzând mai multe bunuri depozitate în interior. Proprietarul, a suferit arsuri de gradul II, fiind evaluat medical, însă a refuzat transportul la spital. Pompierii au salvat un cal care se afla în interiorul magaziei cuprinse de flăcări.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza producerii unor scântei electrostatice.
    
 
Foto cu caracter ilustrativ