Buletin de presa ISU Prahova .90 de misiuni ale pompierilor militari prahoveni
Zilnic, peste 200 de pompieri militari prahoveni sunt la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetăţenilor. 
 
Misiunile de răspuns sunt acoperite cu aproximativ 73 de mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării şi salvării persoanelor din medii ostile vieţii, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflaţi în dificultate.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, echipajele de salvatori din subunităţile de intervenţie ale unităţii noastre au derulat un număr de 90 misiuni, după cum urmează:
 
✅ 57 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
 
✅ 6 intervenţii pentru stingerea incendiilor izbucnite la locuinţe, anexe gospodăreşti, panouri publicitare şi vegetaţii uscate;
 
✅ 9 intervenţii pentru salvarea victimelor rezultate din accidentele rutiere şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor;
 
✅ 5 misiuni pentru asistenţa persoanelor aflate în diferite situaţii de urgenţă;
 
✅ pentru gestionarea situaţiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus, pompierii salvatori au efectuat 13 misiuni de transport persoane către diverse unităţi spitaliceşti, centre de carantină şi locaţii de izolare;
Misiuni relevante:
 
În cursul zilei de duminică, 10 mai a.c., pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la un apartament din localitatea Urlaţi. Pentru lichidarea flăcărilor au intervenit două echipaje de stingere. În urma incendiului, un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator, echipajele medicale acţionând pentru efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul fiind transportat la spital. Incendiul a izbucnit, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
 
Tot duminică, pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească din localitatea Măneşti. Flăcările au cuprins rapid întreaga anexă în care se aflau  depozitate mai multe plante furajere depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi mai multe utilaje agricole. Proprietarul, în vârstă de 42 de ani, a suferit arsuri pe membrele inferioare şi la nivelul feţei, necesitând asistenţă medicală. Vâlvătaia a pornit de la procesul de sudură fără permis de lucru cu focul.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.