ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.7 mai 2020
Un incendiu violent a izbucnit miercuri, în jurul orei 14:23 la o anexă gospodărească din comuna Olari. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, întreaga anexă era cuprinsă de flăcări existând pericolul de propagare şi la locuinţă.
La locul intervenţiei au fost mobilizat de urgenţă un echipaj de stingere care a acţionat pentru lichidarea incendiului şi pentru protejarea locuinţei.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, efectuând igienizarea terenului prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor.
Azi-noapte (n.r.miercuri ), în jurul orei 04:14, un echipaj de pompieri a acţionat pentru asigurarea zonei ca urmare a căderii unei bucăţi de stâncă pe partea carosabilă
. Evenimentul a avut loc pe DN1 A, pe raza localităţii Cheia. Militarii au intervenit pentru îndepărtarea elementelor din piatră care blocau carosabilul.
Trei echipaje de stingere au fost alertate azi-noapte, în jurul orei 03:54, ca urmare a izbucnirii unui incendiu care a cuprins o locuinţă din localitatea Ploieştori.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, existând pericol de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza procesului de sudare fără respectarea normelor.