IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ.30 aprile 2020
Taximetrist pirat depistat de poliţiştii rutieri
Agenţi din cadrul B.D.N.E. au acţionat pe linia identificării autoturismelor care efectuează transport ilegal de persoane. Cu această ocazie, au identificat în trafic, pe raza oraşului Vălenii de Munte, un autoturism despre care existau indicii că ar efectua transport rutier, contra cost, în mod repetat, în auto fiind identificat un pasager care urma să achite contravaloarea transportului la destinaţie. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un proces-verbal de contravenţie (amendă de 1.000 de lei), totodată fiind reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a auto, conform Legii nr. 38/2003.
Cercetaţi pentru furt
În jurul orei 16:00, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti a depistat în incinta staţiei peco Rompetrol – Centura de Vest două persoane despre care existau informaţii că au preocupări infracţionale, respectiv că se ocupă cu sutragerea de bunuri de pe rafturile societăţilor comerciale. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada iunie - octombrie 2019, profitând de neatenţia personalului, persoanele în cauză au sustras mai multe produse alimentare şi nealimentare din incinta staţiei peco. Cu ocazia audierii, au recunoscut săvârşirea faptelor. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în formă continuată, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova  în ultimele 24 de ore:
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 73 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (59 pentru viteză excesivă; una pentru abateri ale pietonilor; 23 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 17 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute zece permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare. 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat şapte infracţiuni (şase în flagrant) şi au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 26 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 47 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 204.780 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 733 de autovehicule şi au legitimat 1.277 de persoane. 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracţiuni şi constatate 222 de contravenţii (dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 şi 59 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 978 de persoane şi controlate 639 de autovehicule (32 testări alcoolscop). 
 
Foto cu caracter ilustrativ