IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28,29  aprilie 2020
                                                                                                        28 aprilie 
Dosare penale pentru braconaj piscicol
Trei bărbaţi din comuna Bărcăneşti au fost depistaţi pescuind ilegal pe balta Valea Poienari, în contextul perioadei de prohibiţie generală. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol. Totodată, persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional, conform O.M.3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare.
Dosare penale pentru infracţiuni rutiere
Luni, în jurul orei 10:00, pe o stradă din municipiul Câmpina, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat în vârstă de 45 de ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,71 mg/L alcool pur în aerul expirat.
În aceeaşi zi, în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Apostolache au depistat un bărbat de 34 de ani, care conducea un motociclu pe raza comunei Gornet Cricov, nefiind echipat corespunzător. După oprirea regulamentară,  s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt pentru care a fost deschis dosar penal pentru conducere fără permis. Totodată, bărbatul a fost sancţionat cu 2000 de lei, pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare.
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova  în ultimele 24 de ore:
 
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat patru acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, 
 
ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 62 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (32 pentru viteză excesivă; două pentru abateri ale pietonilor; 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru alcool, 17 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 12 permise de conducere şi retrase şase certificate de înmatriculare. 
 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat două infracţiuni în flagrant şi au aplicat 204 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 19 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 30 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 351.340 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 737 de autovehicule şi au legitimat 1.264 de persoane. 
 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracţiuni şi constatate 256 de contravenţii (dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 şi 76 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 837 de persoane şi controlate 567 de autovehicule (42 testări alcoolscop). 
                                                29 aprilie 
 
Bărbat reţinut pentru infracţiuni rutiere
Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească efectuează cercetări într-o cauză privind săvârşirea a patru infracţiuni rutiere (conducere sub influenţa alcoolului şi cu acest drept suspendat) de către un bărbat din comuna Berceni. După audiere, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală. 
 
Dosare penale pentru doi bărbaţi care au încălcat codul rutier
 
Ieri, în jurul orei 23:50, un tânăr de 24 de ani a fost depistat de poliţiştii rutieri, circulând la volanul unui autoturism pe Bulevarul Republicii din municipiul Ploieşti. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis.
 
Tot ieri, pe strada Apelor din municipiu, a fost oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuţele cu numărul de înregistrare. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, în urma verificărilor stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele  militare.
 
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova  în ultimele 24 de ore:
 
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat trei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 64 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat şase infracţiuni şi au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (56 pentru viteză excesivă; una pentru abateri ale pietonilor; 26 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 23 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute nouă permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare. 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat trei infracţiuni (una în flagrant) şi au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 34 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 33 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 306.720 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 548 de autovehicule şi au legitimat 940 de persoane. 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate cinci infracţiuni şi constatate 274 de contravenţii (dintre care 33 la Legea nr. 61/1991 şi 126 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.187 de persoane şi controlate 828 de autovehicule (37 testări alcoolscop). 
 
Foto cu caracter ilustrativ