BULETIN INFORMATIV ISU  PRAHOVA. 28 aprilie 2020
În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Aluniş, Proviţa de Jos şi Mizil. 
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 13 ha vegetaţie uscată.
 
Luni, în jurul orei 13.56, o locuinţă din localitatea Cornu de Jos a fost mistuită de flăcări din cauza igienizării terenului prin ardere.
La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă şi la bunurile depozitate în aceasta.
La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 2 autospeciale de stingere şi unul de prim ajutor, intervenţia finalizându-se în jurul orei 15:42.
14 pompieri militari au acţionat pentru localizarea si lichidarea incendiului şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.
 
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice  de prevenire a incendiilor:
 
să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă;
să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.
 
Foto cu caracter ilustrativ