ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.27 aprilie 2020

Odată cu sosirea primăverii şi încălzirea vremii, gospodarii şi fermierii aleg să îşi igienizeze terenurile prin arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Aceasta este, din nefericire, cea mai întâlnită practică şi reprezintă un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la alte terenuri, păduri, la diferite construcţii şi sisteme din apropiere.

 

În ultimele 72 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 13 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Azuga, Podenii Noi, Predeal Sărari (2), Bărcăneşti, Olari, Ploieşti, Valea Călugărească, Albeşti Paleologu (2), Comarnic, Lapoş şi Vadu Săpat.

 Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 11 ha vegetaţie uscată.

Duminică, în jurul orei 15.17, a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune o locuinţă părăsită situată pe strada Stinoarului din municipiul Ploieşti.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp şi la bunurile depozitate în locuinţă.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 4 autospeciale de stingere, intervenţia finalizându-se în jurul orei 16:40.

24 pompieri militari au acţionat pentru localizarea si lichidarea incendiului şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie sudarea fără permisul de lucru cu focul.

Foto cu caracter ilustrativ