Prefectura Prahova .Informare privind situaţia COVID-19 în Prahova, 22 aprilie 2020
 
 
La nivelul judeţului Prahova, în data de 22 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 272 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea,  zece au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 16 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în momentul de faţă, 295 persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, în Prahova au fost înregistrate 24 de vindecări de noul coronavirus şi un deces.
 
Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
În cursul zilei de 21 aprilie, au fost legitimate aproape 600 de persoane şi oprite în trafic, în vederea controlului, aproape 200 de autoturisme. Au fost verificaţi şi 29 de agenţi economici. De asemenea, la nivelul judeţului au fost organizate şi acţiuni de control pentru a monitoriza respectarea prevederilor Ordonanţelor militare în vigoare.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 500.000 lei. Dintre acestea, 24 au fost pentru contravenţii în context, iar 184 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Informaţiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
 
Foto cu caracter ilustrativ