Informare privind situaţia COVID-19 în Prahova, 21 aprilie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 21 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 278 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, una a intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 39 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în momentul de faţă, 318 persoane.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre prahovenii confirmaţi cu COVID-19, unul şi-a pierdut viaţa, iar 21 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.
 
Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
În cursul zilei de 20 aprilie, au fost legitimate peste 700 de persoane şi oprite în trafic, în vederea controlului, aproape 450 de autoturisme. Au fost verificaţi şi 14 agenţi economici. De asemenea, la nivelul judeţului au fost organizate şi acţiuni de control pentru a monitoriza respectarea prevederilor Ordonanţelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 650.000 lei. Dintre acestea, două au fost pentru contravenţii în context, iar 302 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova face apel la cetăţeni să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii pentru acoperirea gurii şi nasului în spaţiile publice.
Informaţiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
 
Comunicat Prefectura jud.Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ