Comunicat Prefectura Prahova.Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova, 17 aprilie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 17 aprilie 2020, 370 de persoane sunt înregistrate ca fiind în auto-izolare la domiciliu şi sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Dintre acestea, 24 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 156 au finalizat perioada de 14 zile de auto-izolare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 637 persoane. Acestea sunt cazate în 14 spaţii de pe teritoriul judeţului.
Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context.
Pe parcursul zilei de 16 aprilie au fost verificaţi 130 de agenţi economici şi au fost legitimate peste 2700 de persoane.
În urma acestor acţiuni, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, dar şi pentru fals în declaraţii, au fost aplicate 445 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 713.000 lei. Dintre acestea, 24 au fost date pentru fapte ilicite de natură economică, 49 pentru alte contravenţii în context, iar 372 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
În cazul persoanelor depistate circulând cu declaraţii false, unul a fost descoperit la Câmpina, iar altul pe raza localităţii Boldeşti-Scăeni. În urma verificărilor în baza de date REGES, poliţiştii au sesizat că cei doi nu erau angajaţi ai firmelor menţionate în adeverinţele pe care le aveau asupra lor. Cei doi s-au ales cu dosare de cercetare penală.
Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, face un apel către prahoveni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile Ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Foto cu caracter ilustrativ