O ALTĂ ACŢIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN MUNICIPIUL PLOIEŞTI
Poliţiştii prahoveni continuă să acţioneze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice,  pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă. 
În acest sens, vineri, în municipiul Ploieşti, 83 de poliţişti, 23 de jandarmi, 37 de poliţişti locali şi 10 militari, au acţionat în intervalul orar 10:00-13:00, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanţelor militare, normele la regimul rutier, a celor care efectuează acte de comerţ ilicit, cu preponderenţă în zona pieţelor agroalimentare şi a centrelor comerciale. 
Cu această ocazie, forţele de ordine au legitimat 1033 de persoane, au controlat 562 de autovehicule şi au verificat activitatea economică a patru agenţi comerciali.  
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 86 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare şi 34 pentru abateri de la prevederile altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990, OUG 97/2005, Legea 61/1991), fiind constatată totodată şi o infracţiune.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 223.000 de lei.
Exemplu:
Pe DN 72, pe raza localităţii Stoeneşti, a fost depistat în trafic în bărbat de 25 de ani, care conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis. 
În continuare, dispozitivele de poliţie vor fi prezente în stradă şi vor desfăşura activităţi pentru menţinerea unui climat de ordine si siguranţă publică. Acţiunile vor fi intensificate, mai ales în zona pieţelor, a centrelor comerciale şi a lăcaşelor de cult.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova