Informare de presă privind situaţia COVID 19 (coronavirus) în Prahova, 15 aprilie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 15 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 687 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 13 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 234 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 652.
Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât şi a agenţilor economici.
În cursul zilei de 14 aprilie, oamenii legii au mers la peste 400 locaţii din Prahova unde figurau persoane aflate în auto-izolare. În atenţia echipelor mixte ale MAI au fost şi 55 de agenţi economici. Totodată, au fost realizate acţiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanţelor militare în vigoare.
În urma celor întreprinse, au fost aplicate 439 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 894.600 lei. Dintre acestea, 14 au fost date pentru fapte ilicite de natură economică, iar 425 pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare.
De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat 9.507 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 28 au fost pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, 68 pentru fapte de natură economică, iar 9411 pentru alte contravenţii în context, printre care şi cele privind încălcarea restricţiilor de circulaţie. Valoarea totală a acestor măsuri depăşeşte 13 milioane lei.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova le solicită în continuare cetăţenilor respectarea prevederilor ordonanţelor militare, a măsurilor de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate în această perioadă, purtarea măştilor sau altor mijloace de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice ca măsură de prevenţie.
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ