Politistii au verificat 8 agenţi economici din judetul Prahova
Miercuri ,15 aprilie a.c., la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost organizata si desfăşurată o actiune de verificare a activităţilor specifice pe linie de achiziţionare si comercializare a produselor care au legatura cu domeniul sanitar, precum si a achiziţiilor de produse alimentare si nealimentare specifice perioadei sărbătorilor pascale.
Astfel, politistii au acţionat pe raza a patru localităţi din judeţul Prahova si au verificat 8 agenţi economici.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 au fost pentru abateri de la prevederile Legii nr.12/1990 si 6 pentru încălcarea O.G. 28/1999. Valoarea sancţiunilor este de 111.000 de lei.
Ca măsura complementara, a fost ridicata in vederea confiscării suma de 1420 de lei, nefiscalizata, precum si bunuri in valoare de 1800 de lei, respectiv: pachete ţigări, pet-URI soluţie de curăţenie si alcool sanitar. 
 
Exemple:
Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială, s-a constatat ca pentru cantitatea de 480 de oua, oferite spre vanzare, nu a putut fi dovedita provenienţa. Totodata, a fost găsită nefiscalizată suma de 130 lei.
Mai mult, au fost identificate la vanzare produse alimentare cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste abateri, au fost aplicate sancţiuni in valoare totala de 38.500 de lei.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate la un agent economic, au fost identificate expuse la vanzare, 22 de pachete de ţigări, pentru care nu deţinea documente de provenienţa. Totodata, s-a stabilit ca operatorul nu a fiscalizat prin intermediul casei de marcat, suma de 585 de lei, provenita din vânzarea de mărfuri.
Pentru aceste abateri, a fost aplicată o sancţiune in valoare de 3000 de lei si măsura complementara a confiscării sumei de bani si a produselor pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţa.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ