BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.15 aprilie 2020
Acţiuni pentru asigurarea climatului de siguranţă rutieră
 Poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului, prilej cu care au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.100 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut patru permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare auto; au testat cu aparatul etilotest 14 conducători auto. 
 
Marţi, între orele 11:00 şi 13:00, poliţişti ai Biroului Rutier Ploieşti au executat o acţiune pe raza municipiului, ocazie cu care au verificat 105 autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale (cinci pentru nerespectare Ordonanţe Militare), în valoare de 13.800 lei. Au retras două certificate de înmatriculare auto. 
 
Acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanţelor militare
 
La nivelul Poliţiei municipiului Ploieşti (secţiile urbane şi rurale) au fost executate acţiuni în contextul actual, pentru prevenirea faptelor antisociale. Astfel, poliţiştii au legitimat 1.165 de persoane, au verificat cinci societăţi comerciale, au controlat 468 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale (149 pentru persoane depistate că nu respectă prevederile O.M. privind restricţionarea circulaţiei), în valoare de 336.210 lei. Ca măsuri complementare, au retras trei certificate de înmatriculare auto şi au reţinut un permis. 
 
Poliţiştii din Boldeşti-Scăeni au legitimat 116 persoane, au controlat 69 de autovehicule şi au aplicat trei sancţiuni contravenţionale (toate pentru nerespectarea O.M.), în valoare de 4.000 lei. 
Acţiune pentru combaterea abaterilor silvice
De asemenea, poliţiştii din Plopeni au executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, ocazie cu care au controlat un autovehicul şi patru atelaje hipo, au legitimat nouă persoane şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 lei. Au ridicat, în vederea confiscării, 1,8 m3 material lemnos, transportat fără documente legale. 
 
 
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova  în perioada 10-12 aprilie:
 
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 54 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute şase permise de conducere şi au fost retrase nouă certificate de înmatriculare auto. 
 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 28 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 32 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 423.820 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 769 de autovehicule şi au legitimat 1.144 de persoane. 
 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate şapte infracţiuni şi constatate 264 de contravenţii (dintre care 34 la Legea nr. 61/1991 şi 72 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.341 de persoane şi controlate 785 de autovehicule (37 testări alcoolscop).