ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV .  15 aprilie 2020
 
În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 6 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Gherghiţa, Râfov, Blejoi, Brebu, Drajna şi Dumbrăveşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 4,5 ha vegetaţie uscată. 
 
Marţi, în jurul orei 19:11, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Băicoi au acţionat cu două echipaje de stingere pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o proprietate individuală.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta într-un dormitor cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza acţiunii unor persoane iresponsabile. Urmare a evenimentului au fost afectate două camere de locuit, mobilierul aferent, textile şi tâmplăria din lemn.
 
Tot marţi în jurul orei 16:24 un echipaj de pompieri a fost solicitat pe strada Lacul Balea din municipiul Ploieşti pentru a degaja un copac căzut pe stradă.