La SJU Ploiesti  a sosit şi a fost instalată aparatura performantă de testare a prahovenilor suspectaţi de Covid-19 (coronavirus)

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a sosit şi a fost instalată aparatura performantă de testare a prahovenilor suspectaţi de Covid-19 (coronavirus)

Aparatura performantă instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru testarea persoanelor infectate cu Covit 19!
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a sosit şi a fost instalată aparatura performantă de testare a prahovenilor suspectaţi de Covid-19, achiziţionată cu fondurile alocate de Consiliul Judeţean Prahova. Aceasta a devenit operaţională după ce a primit avizele necesare funcţionării. Astfel, începând cu data de 15 aprilie, la Ploieşti, va începe testarea persoanelor suspecte de Covid-19 atât în Unitatea de Primiri Urgenţe (unde va fi utilizat aparatul donat de Crucea Roşie Română), cât şi pe secţiile Spitalului Judeţean (prin platforma specializată furnizată de firma care a câştigat licitaţia organizată de unitatea medicală).
Platforma conţine, pe lângă aparatul Real-Time PCR, care poate prelucra in jur de 40 de teste zilnic, şi alte componente specifice unui laborator de biologie moleculară – trei centrifuge, un biocabinet – hotă PCR (care oferă o protecţie înaltă specialiştilor care vor lucra cu probele prelevate), un computer şi monitorul aferent, pipete, la care se adaugă kiturile specifice pentru detectarea Covid-19. Rezultatele probelor vor fi generate în circa trei ore şi jumătate şi nu va mai exista timpul de aşteptare de câteva zile, aşa cum se întâmpla până acum, când acestea erau transmise la Bucuresti, la Institutul Matei Balş, pentru a fi analizate.
 
Sursa:Consiliul Judetean Prahova 

Foto cu caracter ilustrativ