Informare de presă privind situaţia COVID 19 (Coronavirus) în Prahova,13 aprilie 2020
 
La nivelul judeţului Prahova, în data de 13 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1176 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 18 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 374 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 678 de persoane în 14 spaţii de cazare din judeţ.
 
Controalele derulate de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat şi în week-end, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât şi a agenţilor economici.
În cursul zilei de 12 aprilie, au fost controlate peste 500 locaţii din Prahova unde, până la data menţionată, erau înregistrate aproape 1500 de persoane aflate în auto-izolare. În atenţia echipelor mixte ale MAI au fost şi 49 de agenţi economici. Totodată, au fost realizate acţiuni pentru verificarea modului de respectare a ordonanţelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 446 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 876.100 lei Toate au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare.
De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat peste 8.400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 11,6 milioane lei.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova le solicită în continuare cetăţenilor respectarea prevederilor ordonanţelor militare, a măsurilor de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate în această perioadă, purtarea măştilor sau altor mijloace de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice ca măsură de prevenţie.
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ