Informare de presă privind situaţia COVID-19 (Coronavirus) în Prahova, 12 aprilie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 12 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1532 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 23 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar 269 au ieşit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 647 de persoane în 14 unităţi de cazare de pe teritoriul Prahovei.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre persoanele din judeţul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, zece au fost declarate vindecate şi au fost externate.
 
Controalele derulate de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) se derulează şi pe durata week-end-ului, aceste misiuni având ca scop combaterea răspândirii COVID-19, dar şi descurajarea faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
În cursul zilei de 11 aprilie, au fost controlate 640 locaţii din Prahova unde, până la data menţionată, erau înregistrate circa 1700 de persoane aflate în auto-izolare. Au fost verificaţi şi 39 de agenţi economici. Ca în fiecare zi, au fost realizate acţiuni în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare în vigoare.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 335 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 670.000 lei. Toate au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare.
 
De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au aplicat aproape 8000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 10,5 milioane lei.
 
Sursa:Comunicat Prefectura Prahova