BULETIN INFORMATIV.ISU PRAHOVA.11 aprilie 2020
În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 8 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Apostolache (2), Gornet Cricov, Comarnic (2), Balta Doamnei, Colceag şi Păuleşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 40 ha vegetaţie uscată. 
În satul Mârlogea din localitatea Apostolache, pompierii au depus eforturi susţinute timp de şapte ore pentru lichidarea incendiului care a cuprins vegetaţia uscată dar şi doborâturi şi lăstrăriş din pădure, pe o suprafaţă de aproximativ 38 ha.
Pompierii prahoveni au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident feroviar care a avut loc vineri, în jurul orei 21:12, în zona Gării de Sud din Ploieşti.
Un bărbat în vârstă de 86 de ani a fost uşor accidentat de o garnitură aflată în mişcare. Persoana fost găsită lângă terasamentul căii ferate şi a fost preluată şi transportată la UPU Ploieşti.
Un incendiu violent a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 15:11, în localitatea prahoveană Şoimari. 
La locul evenimentului au fost mobilizate 5 echipaje de stingere şi un echipaj de prim ajutor, care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la o locuinţă şi la mai multe anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 260 mp.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii unui aparat de sudură în apropierea materialelor combustibile (furaje).
Urmare a incendiului au ars o locuinţă în totalitate, mai multe anexe gospodăreşti, un autoturism şi 7 tone de material lemnos.
130 de persoane au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menţine. Totodată, albia râului a fost blocată, iar pompierii militari au acţionat pe parcursul nopţii pentru tranzitarea debitelor de pe cursul de apă Azuga şi prevenirii inundării gospodăriilor din zonă. 
Persoanele evacuate au fost cazate temporar la o pensiune, la o sala de sport şi la rude, având asigurate alimentarea cu apă potabilă, obiecte de primă necesitate şi hrană, cu sprijinul autorităţii locale. 
În aceasta dimineaţa, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcţia Silvică, Agenţia de Protecţie a Mediului, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru degajarea materialului lemnos şi eliberarea cursului apei.
Alunecarea se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 10000 mp, iar frontul alunecării are o adâncime de 500 mp.
 
Foto cu caracter ilustrativ