ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 10 aprilie 2020

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 9 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Gura Vadului, Vadu Săpat, Dumbrava, Urlaţi (2), Iordăcheanu, Sângeru, Comarnic şi Strachiojd.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 9 ha vegetaţie uscată.

Joi, 09 aprilie a.c., în jurul orei 19.31, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia a constat într-o bombă de aviaţie de 10 kg, fiind găsită de un cetăţean în albia râului Prahova de pe raza localităţii Filipeştii de Târg.

Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.