IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ,9  aprilie 2020
Dosar penal auto neînmatriculat
În data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, o patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control un motociclu condus de un bărbat de 29 de ani, care se deplasa pe DJ 129, pe raza localităţii Tîrgşoru Vechi. Din verificările efectuate a reieşit faptul că acesta nu este înmatriculat.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de  punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată, întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta o declaraţie pe propria răspundere  conform prevederilor  O.M. 3/2020,acesta a fost sancţionat contravenţional.
Acţiuni rutiere 
Poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat în contextul măsurilor impuse pentru evitarea răspândirii COVID-19, ocazie cu care au controlat 130 de autovehicule şi au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.870 lei; au testat cu aparatul etilotest 19 conducători auto şi au retras un certificat de înmatriculare auto. 
Şi poliţiştii din Breaza au acţionat în acelaşi context, prilej cu care au controlat 42 de autovehicule, au legitimat 64 de persoane şi au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.580 lei. 
Material lemnos fără documente de transport
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au depistat un bărbat din comuna Dumbrăveşti în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,7 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Slănic. 
Totodată, a fost sancţionat contravenţional şi pentru nerespectarea măsurilor impuse prin O.M. nr.  3/2020.
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova  în ultimele 24 de ore:
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 46 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute patru permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare auto. 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat cinci infracţiuni (două în flagrant) şi au aplicat 311 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 52 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 22 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 575.590 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 719 autovehicule şi au legitimat 1.326 de persoane. 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate zece infracţiuni şi constatate 266 de contravenţii (dintre care 33 la Legea nr. 61/1991 şi 56 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.188 de persoane şi controlate 650 de autovehicule (şapte testări alcoolscop). 
 
Foto cu caracter ilustrativ