Prefectura Prahova . Situatia Covid 19  (Coronavirus)in judet.8 aprilie 2020
În data de 08 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova 2417 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 181 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar alte 215 au finalizat perioada de izolare voluntară. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 677 de persoane în 15 unităţi de cazare.
 
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) din judeţul Prahova au desfăşurat o serie de activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.
 
Astfel, în cursul zilei de 07 aprilie, au fost verificate peste 2400 de persoane  care figurau în evidenţele autorităţilor prahovene ca fiind în auto-izolare şi, totodată, au fost controlaţi şi 60 de agenţi economici.
 
În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, şi au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 860.000 lei. Dintre acestea, 391 au fost pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare, iar 13 au fost aplicate pentru fapte ilicite de natură economică.
 
De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 70 de dosare de cercetare penală pentru 92 de persoane şi au aplicat 6.044 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală ce depăşeşte  7,3 milioane lei.
 
O persoană care nu a respectat măsura auto-izolării a fost depistată de către agenţii de poliţie, fiind plasată forţat în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile, în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare în vigoare.
 
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
 
Foto cu caracter ilustrativ