M.A.I .Anunţ important privind cumparaturile de Paşte.Intrebari si raspunsuri
Pot să merg să mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie ?
 
Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care iţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico - sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.
 
Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?
 
Da, poate veni, dar reaminteşte-i să deţină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanţelor militare şi să-ţi aducă documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.
 
Mai vin comercianţii cu turmele de miei la intrarea în oraş?
 
Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate.
 
Pot merge la părinţi să le duc produse pentru masa de Paşte?
 
Desigur. Conform ordonanţei militare trebuie să ai asupra ta tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificative, precum asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paşte.
 
Foto cu caracter ilustrativ