Situatia Covid 19-Coronavirus in judetul Prahova.7 aprilie 2020
 
În data de 07 aprilie 2020, la nivelul judeţului Prahova, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 2451 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 82 au intrat în evidenţa DSP în ultimele 24 de ore, iar alte 402 au finalizat cele două săptămâni de izolare voluntară. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 659 de persoane în 14 unităţi de cazare.
 
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) din judeţul Prahova au desfăşurat o serie de activităţi pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.
 
Astfel, în cursul zilei de 06 aprilie, au fost realizate controale la 1065 de locaţii din Prahova unde sunt înregistrate 2245 de persoane aflate în auto-izolare şi la 43 de agenţi economici.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 363 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 615.000 lei. Dintre acestea, 359 au fost pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare, iar patru au fost aplicate pentru fapte ilicite de natură economică.
 
De la debutul epidemiei şi până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 69 de dosare de cercetare penală pentru 91 de persoane şi au aplicat 5.740 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală care depăşeşte  6,5 milioane lei.
 
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, domnul prefect Cristian Ionescu, face, din nou, apel către cetăţeni să respecte prevederile ordonanţelor militare şi să înţeleagă că prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opţionale.
 
Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.
 
Sursa:Prefectura Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ