IJP PRAHOVA . BULETIN INFORMATIV .7 aprilie 2020


 

Dosare penale la regimul rutier

  • Luni, 6 aprilie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au oprit pentru control un auto pe raza municipiului, iar în urma verificărilor, au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 61 de ani, care conducea autoturismul, figurează cu permisul de conducere reţinut. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice cu permisul de conducere reţinut.

  • În cursul aceleiaşi zile a mai fost depistat în trafic un alt ploieştean, în vârstă de 50 de ani, care de asemenea, avea permisul de conducere reţinut. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice cu permisul de conducere reţinut.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea dus la îndeplinire de poliţişti

  • În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Biroului Urmăriri, a fost depistat şi reţinut un ploieştean de 26 de ani, care se sustrăgea de la executarea unui mandat cu închisoarea de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

 

Sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul silvic

 

  • Luni, agenţi din cadrul Postului comunal Păcureţi, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au depistat un bărbat în timp ce transporta, prin târâre, cu un cal, material lemnos (0,3 m3), fără a deţine documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

 

  • Agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au depistat doi bărbaţi din comuna Dumbrăveşti în timp ce tăiau arbori (0,4 m3) dintr-o pădure. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Slănic.

 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 35 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute cinci permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat o infracţiune în flagrant şi au aplicat 224 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 30 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 22 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 318.090 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 560 de autovehicule şi au legitimat 1.020 de persoane.

 

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate cinci infracţiuni şi constatate 213 contravenţii (dintre care 37 la Legea nr. 61/1991 şi 49 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.348 de persoane şi controlate 763 de autovehicule (10 testări alcoolscop).

Foto cu caracter ilustrativ