ISU PRAHOVA.Fiţi responsabili când igienizaţi terenurile

Odată cu sosirea primăverii şi încălzirea vremii, gospodarii şi fermierii aleg să îşi igienizeze terenurile prin arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Aceasta este, din nefericire, cea mai întâlnită practică şi reprezintă un pericol foarte mare prin posibilitatea propagării flăcărilor la alte terenuri, păduri, la diferite construcţii şi sisteme din apropiere.

 

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Bucov, Breaza, Slănic (2), Brebu, Secăria (2), Salcia, Tătaru, Sângeru şi Mizil.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 43,5 ha vegetaţie uscată.

 

Luni, în jurul orei 19:18, trei echipaje de stingere s-au deplasat în localitatea Ariceştii Rahtivani pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion aflat în incinta unui hipermarket.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi la cauciucuri. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un conductor electric neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Foto cu caracter ilustrativ