BULETIN DE PRESA ISU PRAHOVA.3 aprilie 2020

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ploieşti (cartier Mitică Apostol şi strada Albişor), Drăgăneşti şi Boldeşti-Scăeni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2 ha vegetaţie uscată.

Joi, în jurul orei 15:45, trei echipaje de stingere şi unul de prim ajutor s-au deplasat pe strada Morii din localitatea Târgşoru Vechi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la vegetaţia uscată, ulterior propagându-se şi la o magazie pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.

Cauză probabilă de producere a acestui evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor

Un incendiu violent a izbucnit joi, în jurul orei 16:46 şi a cuprins cu repeziciune o locuinţă din satul Poiana Mierlei din localitatea Drajna. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat la o locuinţă şi o anexă gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. La locul intervenţiei, s-au deplasat cu operativitate 2 autospeciale de stingere care au acţionat pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative. După aproximativ 2 ore de luptă cu flăcările echipajele s-au retras la subunităţi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza jarului căzut din sistemele de încălzit.

Foto cu caracter ilustrativ