ISU PRAHOVA . BULETIN INFORMATIV .31 martie 2020

În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Tomşani şi Jugureni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 6 ha vegetaţie uscată.

Pompierii militari au fost în alertă luni seara, în jurul orei 21:30, după producerea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune mai multe locuinţe, situate pe strada Alexandru Odobescu din municipiul Ploieşti.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp la trei locuinţe, cu pericol de propagare la alte locuinţe situate în apropiere. După executarea recunoaşterii, pompierii militari au găsit un bărbat în vârstă de 53 de ani decedat.

35 de pompieri cu 10 autospeciale s-au luptat cu flăcătile, timp de patru ore pentru înlăturarea efectelor negative.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

 

Un echipaj de pompieri a intervenit luni seara, în jurul orei 19:25, pe strada Palanca din muncipiulul Ploieşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la compartimentul motor. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza acţiunii unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendierea.

 Un alt incendiu a izbuncit luni după-amiaza, în jurul orei 11:24, la un autoturism, în satul Baba Ana. Incendiul se manifesta la masele plastice din compartimentul motor şi a izbucnit din cauza unui conductor electric defect. Din fericire nu au fost înregistrate victime.