BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.30 martie 2020

În acest week-end pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 25 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Gornet, Lipăneşti (2), Boldeşti-Scăieni (4), Poiana Câmpina, Gura Vadului, Vărbila (2), Păuleşti, Floreşti, Măgurele, Şotrile, Comarnic, Şirna, Tinosu, Iordăcheanu, Păcureţi, Predeal Sărari, Măgurele, Drajna, Valea Călugărească şi Bucov.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 165 ha vegetaţie uscată.

Un incendiu violent a izbucnit duminică în jurul orei 09:58 la o locuinţă particulară din localitatea Mizil. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la acoperişul unei locuinţe pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, ulterior propagându-se cu repeziciune la alte două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de 130 mp. La locul intervenţiei au fost mobilizate de urgenţă 6 echipaje de stingere, pompierii luptând cu flăcările peste 2 ore. Pompierii militari au salvat din locuinţa cuprinsă de flăcări un bărbat şi o femeie, care a suferit arsuri pe membre şi torace, necesitând transportul la spital. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat.

Sâmbătă, în jurul orei 08:47, două echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă, pe strada Şcolii din Comarnic pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară. Flăcările au cuprins mai multe încăperi ale locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Urmare a incendiului au ars obiecte de mobilier, electrocasnice şi electronice. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

Vineri, în jurul orei 13:51, un incendiu a cuprins o locuinţă din satul Trenu din localitatea Chiojdeanca. La faţa locului au fost mobilizate 2 echipaje de stingere şi unul de prim-ajutor, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată după aproximativ 2 ore de la momentul izbucnirii incendiului.

Vâlvătaia a cuprins acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 100 şi a izbucnit din cauza unor conductori electrici improvizaţi.