BULETIN DE PRESA IJP  PRAHOVA .27 martie 2020

 

Material lemnos fără documente de provenienţă

 

  • Joi, în jurul orei 16:30, poliţiştii din cadrul Postului Comunal Proviţa de Jos au depistat un localnic în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,2 m3 material lemnos, fără documente legale de provenienţă. Acesta era însoţit de un alt bărbat din localitate.

Conducătorul atelajului a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Câmpina.

Totodată, faţă de ambele persoane s-a luat măsura sancţionării contraventionale, conform art.1 din O.M. nr. 3/2020 şi art.9 alin.1 din O.U.G. nr. 1/1999, cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare.

 

  • Joi, 26 martie, în jurul orelor 15:20, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Brebu au oprit pentru control un atelaj hipo care transporta material lemnos. Aceştia au constatat că persoana care conducea atelajul – un localnic de 49 de ani – nu deţinea documente de provenienţă pentru materialul lemnos transportat (0,25 m3). Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Doftana.

Mandat de executare a pedepsei

  • Poliţiştii din cadrul Poliţiei Câmpina au depistat şi reţinut un bărbat din municipiu faţă de care Judecătoria Focşani a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Acţiune ,,Taxi-pirat”

  • Poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pentru verificarea transporturilor de persoane pe raza judeţului. Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.995 lei şi au fost testaţi cu aparatul etilotest cinci conducători auto.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 20 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră. Totodată, ca măsuri complementare, au fost retrase două certificate de înmatriculare auto.

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat trei infracţiuni în flagrant şi au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 19 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 20 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 117.320 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 487 de autovehicule şi au legitimat 915 persoane.

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate patru infracţiuni şi constatate 181 de contravenţii (dintre care 27 la Legea nr. 61/1991 şi 28 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 271 de persoane şi controlate 560 de autovehicule (22 testări alcoolscop).

 

Foto cu caracter ilustrativ