ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV ,27 martie 2020

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Tătaru şi Iordăcheanu.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 5 ha vegetaţie uscată.

Joi, în jurul orei 19:25, în localitatea Tătaru a izbuncit un incendiu de vegetaţie uscată care a cupins rapid o suprafaţă de aproximativ 2 ha. Ulterior, flăcările s-au propagat cu repeziciune la mai mulţi puieţi de brad, larice, frăsin şi mesteacăn, pe o suprafaţă de 5000 mp.

Tot joi, în jurul orei 09:04, două echipaje de stingere s-au deplasat în satul Cornu de Jos din localitatea Drăgăneşti pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe anexe gospodăreşti. În sprijinul pompierilor a acţionat un echipaj de stingere al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

Flăcările au cuprins în totalitate anexele şi s-au propagat şi la acoperişul bucătăriei. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Totodată, pompierii au acţionat şi pentru degajarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişul unei locuinţe situate pe strada Călmătui din municipiul Ploieşti. Şi pe strada Sergent Erou Ghe. Mateescu au fost probleme din cauza unor bucăţi de tablă care s-au desprins de pe acoperiş unui bloc de locuinţe şi au necesitat intervenţia rapidă a pompierilor pentru înlăturare.