ISU PRAHOVA , BULETIN INFORMATIV.26 MARTIE 2020

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Podenii Noi. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1 ha vegetaţie uscată.

 

Miercuri, în jurul orei 06:48, două echipaje de stingere s-au deplasat pe strada Calea Doftanei pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o instalaţie tehnologică din incinta unei fabrici de mobilă.

La sosirea echipajelor, incendiul a cuprins o tonă de rumeguş depozitat într-un buncăr cilindric. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii unui motor electric cu defecţiuni.

 

Tot miercuri, în jurul orei 22:38 în comuna Ariceştii Rahtivani a izbucnit un incendiu la un bazin din plastic în care erau depozitate cantităţi mari de deşeuri. Flăcările au cuprins cu repeziciune mai multe deşeuri din plastic şi cauciuc, respectiv o cantitate de aproximativ 1000 kg.

Incendiul a izbucnit, din cauza acţiunii unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendiere.

 

Foto cu caracter ilustrativ