BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA . 24 martie 2020

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Urlaţi. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1 ha vegetaţie uscată.

 

Militarii au acţionat în localitatea Ariceştii Rahtivani pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Totodată, pompierii au acţionat pentru degajarea elementelor de construcţie pe strada Victoriei din Ploiesti unde s-a desprins o bucată din acoperişul unei construcţii, precum şi pe strada Cornăţel, unde mai multe cărămizi erau despinse de pe un bloc de locuinţe iar altele erau în pericol să cadă pe trotoar. Şi pe strada Cumpătul au fost probleme din cauza unei table care a fost purtată de vânt într-un copac.


 

Luni, în jurul orei 11:24, un echipaj de stingere s-a deplasat în oraşul Popeni pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială care are ca obiect de activitate fabricarea unor articole din metal.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la un compresor de aer aflat în staţia de compresoare a societăţii. Incendiul a izbucnit din cauza unui utilaj tehnologic lăsat sub tensiune.

Două echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă în comuna Gura Vitioarei, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o proprietate individuală. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la mai multe electrocasnice cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Urmare a incendiului au ars frigiderul, o maşină de spălat, o şi o ladă frigorifică.

 

Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2019, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.

 

În acest context, pompierii militari din cadrul Detaşamentul 1 de pompieri Ploieşti au reuşit să împiedice producerea de pagube materiale la un incendiu izbucnit la o locuinţa particulară din localitatea Ploieşti. Pompierii au protejat casa în totalitate, pagubele limitându-se la funinginea depusă pe coşul de fum.

Şi la Telega, salvatorii au acţionat tot pentru lichidarea unui incendiu izbucnit tot din cauza unui coş de fum necurăţat.

Pe strada Ţintea din municipiul Ploieşti un incendiu a cuprins coşul de evacuare a fumului, pagubele limitându-se la degradarea unui tavan şi a unui perete. La Puchenii Mari, în satul Pietroşani un incendiu a izbucnit tot în jurul coşului de evacuare a fumului, incendiul cuprinzând o parte din tavanul aflat în jurul coşului de fum.

Foto cu caracter ilustrativ