3 (noi ) cauze penale, în Prahova, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Vă facem cunoscut faptul că, în perioada 21-22.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au fost înregistrate un număr de trei cauze penale, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.

La data de 21.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, o persoană care avea obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu întrucât la data de 17.03.2020 s-a întors din Elveţia, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 fiind depistată de organele de cercetare penală în timp ce se deplasa pe str. Griviţei din oraşul Urlaţi, jud. Prahova, fiind înregistrată cauza penală cu nr. 2334/P/2020 ;
La data de 22.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia 3 Poliţie Rurală Blejoi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, pe raza com. Blejoi, jud. Prahova, o persoană care avea obligaţia de a se afla în izolare, fiind în carantină la o unitatea hotelieră, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 şi a aruncat pe geamul imobilului o sumă de bani, fiind înregistrată cauza penală cu nr. 2336/P/2020 ;
La data de 22.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Secţia 1 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, o persoană care avea obligaţia de a se afla, în izolare, la domiciliu pe raza mun. Ploieşti, jud. Prahova, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19 şi s-a deplasat în mun. Roman, jud. Neamţ, fiind înregistrată cauza penală cu nr. 2337/P/2020.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea derepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa:http://stirileproprahova.ro/