Cursurile de programare pentru copii Logiscool se mută online, până la reluarea activităţii
Una din şcolile care s-a adaptat rapid noului context provocat de COVID-19 este Logiscool, Şcoala Internaţională de Programare pentru Copii şi Adolescenţi. În mai puţin de o săptămână, Logiscool şi-a transformat o parte din cursuri în format online şi a luat măsuri astfel încât copiii să poată continua activitatea chiar de la ei de acasă. 
Elevii din cele 35 de centre Logiscool din Bucureşti şi din ţară vor putea participa şi la sesiunile online LIVE alături de instructori, care îşi propun să recreeze atmosfera şi interacţiunea din sălile de curs. Peste 30 de instructori din echipa Logiscool au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a crea noile tutoriale video înregistrate, care sunt disponibile deja elevilor. 
Echipa Logiscool lucrează şi la un program de responsabilitate socială prin care să sprijine cu burse cursanţii care provin din familii ale căror venituri au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19.
Logiscool România, Şcoala Internaţională de Programare pentru Copii şi Adolescenţi, oferă elevilor înscrişi din toată ţara cursuri online pentru a putea continua procesul de învăţare, în contextul închiderii şcolilor, ca măsură de prevenţie împotriva răspândirii noului coronavirus. Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie,  odată cu închiderea şcolilor publice.  
Noile cursuri online: Sesiuni live şi tutoriale video înregistrate
Pentru a menţine interacţiunea dintre elevi şi instructori, începând din această săptămână, elevii înscrişi la Logiscool vor participa la sesiuni live de învăţare, care reiau procesul de predare într-un format online, interactiv, care să recreeză atmosfera sălilor de curs.   
“Ne aşteptam ca peste 10.000 de elevi să urmeze cursurile noastre online în această perioadă.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.
Cursurile Logiscool sunt disponibile şi sub formă de lecţii video înregistrate, accesibile din platforma de studiu Scoolcode. Înregistrările cu instructorul le permit elevilor să urmărească lecţia în propriul ritm, să pună pauză în orice moment ca să revadă indicaţiile şi explicaţiile instructorului. 
„Am lucrat intens alături de echipa educativă internaţională şi cea din România pentru a găsi soluţii la nevoile şi limitările tuturor elevilor noştri. Doar în România, în ultimele zile, peste 30 de instructori s-au mobilizat şi şi-au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a filma şi edita primele lecţii, care sunt disponibile deja elevilor. În completarea sesiunilor live, platforma noastră educativă va fi actualizată săptămânal cu noi lecţii, conform programei, până la reluarea activităţii în sălile de curs”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.
Elevii care nu au acces la un laptop acasă îl pot împrumuta de la Logiscool
Totodată, Logiscool România va oferi posibilitatea celor care nu dispun de echipamentele electronice necesare pentru a urma lecţiile online să împrumute laptopurile şcolii (în limita disponibilităţii), astfel încât copiii să poată continua cursurile. 
Părinţii vor avea parte de suportul necesar pentru a configura laptopurile pentru accesarea platformei de învăţare Logiscool.  
Noi burse de studiu pentru familiile care se confruntă cu probleme pe fondul pandemiei COVID-19
Logiscool mai anunţă că lucrează şi la dezvoltarea unor burse prin care să sprijine copiii  care provin din familii ce se confruntă cu probleme şi ale căror venituri au fost afectate pe fondul pandemiei de COVID-19, să-şi finalizeze cursurile. 
„Ţinem legătura cu sute de părinţi în aceste zile şi ştim care sunt temerile cu care se confruntă. Luăm în calcul un sistem de amânare a plăţilor, cât şi de dezvoltare de burse de studiu Logiscool, prin care copiii din familiile afectate financiar în această perioadă să poată să-şi continue studiile. Este bine ca aceştia să-şi continue studiile, să rămână conectaţi cu colegii şi comunitatea lor, iar noi ne străduim să ajutăm cu tot ce putem.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.
 
Despre Logiscool România
Logiscool România oferă cursuri de programare şi robotică pentru copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani. 
Logiscool România a fost înfiinţată în prima parte a anului 2018 şi numără 35 de şcoli de programe la nivel naţional, dezvoltate în sistem de franciză, fiind prezentă în Bucureşti şi Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova şi Timişoara cu câte două centre şi cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu şi Târgu Mureş. 
Logiscool România face parte din o reţea internaţională de centre educaţionale, prezentă în peste 16 ţări din Europa, America şi Asia. Până acum, peste 50.000 de copii au participat la cursurile, taberele şi evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut şi inspiraţional.