Prahova. Un alt  dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor
La data de 17.03.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a fost înregistrată cauza penală cu nr. 2252/P/2020, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen.
La data de 17.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Apostolache – Postul de poliţie Gornet Cricov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza satului Siliştea, comuna Tătaru, judeţul Prahova, o persoană care avea obligaţia de a se afla în izolare, la domiciliu, fiind recent întoarsă din Olanda – zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului gripal COVID -19, nu a respectat măsura impusă pentru prevenirea răspândirii virusului şi s-a deplasat, în cursul zilei de 17.03.2020, pe raza municipiului Ploieşti, strada Piramidei.
Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.