ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV ,  18 martie 2020

 

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea 11 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Şotrile, Jugureni, Proviţa de Jos, Floreşti, Predeal Sărari, Floreşti, Filipeştii de Târg, Boldeşti-Scăieni, Lipăneşti şi Păuleşti (2).

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 39 ha vegetaţie uscată.

Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autorităţile administraţiei publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic.

Deoarece legislaţia interzice arderea la întâmplare a vegetaţiei uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieţi omeneşti, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condiţiile meteorologice.

Pompierii militari au acţionat marţi, în jurul orei 11:18 pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea prahoveană Cocorăştii Colţ.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperişul mansardat pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.


Foto cu caracter ilustrativ