IPJ Prahova.Buletin de presa 17 martie 2020

Bărbaţi arestaţi preventiv pentru infracţiuni de furt

 • Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză privind doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat şi una de tentativă la furt, în cursul lunii martie 2020, după cum urmează: la data de 07.03.2020, au escaladat gardul curţii unei societăţi comerciale şi din interiorul unui autovehicul au sustras o borsetă cu acte şi suma de 1.723 lei; la data de 09.03.2020, au pătruns în incinta unui agent economic unde se afla amenajat un loc de joacă, iar dintr-un rucsac au sustras suma de 640 lei; la data de 11.03.2020, au pătruns în incinta unui hotel, de unde au sustras un telefon mobil; la data de 08.03.2020, au încercat să pătrundă în interiorul unui autovehicul cu intenţia de a sustrage bunuri sau valori. Ieri, cei doi au fost depistaţi şi conduşi la sediul Poliţiei, fiind reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi Judecătoriei Ploieşti, ocazie cu care s-a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbat plasat sub control judiciar pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru alte fapte de natură penal

 • La data de 14.03.2020, un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, faptul că este ameninţat de administratorul unei societăţi comerciale din comuna Măgurele. La scurt timp, un alt bărbat a sesizat faptul că primul apelant i-a distrus geamul de la portiera maşinii şi face scandal în faţa unui magazin din comuna Măgurele. În temeiul sesizării, poliţişti ai Secţiei Rurale nr. 8 Bălţeşti s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat următoarele: la faţa locului a fost găsit primul apelant, care, aflându-se în stare vădită de ebrietate tulbura ordinea şi liniştea publică şi încerca să îl lovească cu pumnii pe cel de-al doilea apelant, motiv pentru care s-a luat măsura încătuşării acestuia şi conducerea la sediul postului de poliţie.

În urma verificărilor efectuate de echipa operativă constituită, s-a stabilit faptul că primul, aflându-se în stare vădită de ebrietate, s-a deplasat la magazin, unde, pe motiv că administratorul magazinului a refuzat să îi dea un pachet de ţigări pe datorie, a început să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare şi ameninţări, atât la adresa administratorului, cât şi a fratelui acestuia. În continuare a încercat să îl agreseze fizic pe cel care l-a reclamat, tulburând ordinea şi liniştea publică, distrugând de asemenea un geam lateral al maşinii persoanei cu care era în conflict.

În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, ocazie cu care faţă de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, dus la îndeplinire de poliţişti

 • Agenţi din cadrul Poliţiei comunale Filipeştii de Pădure au depistat un bărbat din comuna Floreşti, faţă de care Judecătoria Câmpina a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 11 luni pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ameninţare şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Material lemons fără documente de provenienţă

 • Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au oprit pentru control un bărbat care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,2 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia ocolului silvic.

Acţiuni rutiere pe drumurile naţionale din judeţ

 • Poliţişti ai Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru verificarea transporturilor de persoane. Au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.412 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut trei permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto. 17 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 • Un tânăr în vârstă de 23 de ani, a fost oprit pentru control de către poliţiştii Biroului Rutier, circulând la volanul unui autoturism, pe strada Stadionului. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 • Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui bucureştean de 68 de ani, care a fost depistat pe raza comunei Şoimari conducând un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 78 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat două infracţiuni şi au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (opt pentru viteză excesivă, 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 11 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute şapte permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

 • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 46 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 45 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 46.030 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 157 de autovehicule şi au legitimat 385 de persoane.

 • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 10 infracţiuni şi constatate 86 de contravenţii (dintre care 40 la Legea nr. 61/1991 şi 34 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 619 persoane şi controlate 340 de autovehicule (22 testări alcoolscop).

Foto cu caracter ilustrativ