Spitalul Judetean Prahova,anunt cu privire la transferul unor pacienţi către alte unităţi medicale din judeţ
Spitalul Judeţean Ploieşti a luat primele măsuri pentru limitarea răspândirii noului Covid-19, dar şi pentru crearea spaţiilor necesare pentru persoanele infectate cu acest virus, în eventualitatea în care unităţile medicale din Bucureşti nu ar mai putea face faţă. Pacienţii de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, care prezintă alte probleme medicale ce nu au legătură cu noul coronavirus, vor fi preluaţi de alte unităţi medicale, iar pacienţii cu boli pulmonare vor fi transferaţi la spitale din Floreşti, Drajna şi Breaza.
Anunţul a fost făcut în timpul şedinţei Consiliului Judeţean Prahova, de către ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti.
 
Protocolul prevede că pentru investigarea şi tratarea pacienţilor suspecţi de coronavirus s-a stabilit că Secţia de Boli Infecţioase să fie desemnată exclusiv, iar în etapa a II-a Spitalul de Pneumologie (TBC) Ploieşti.
În continuare pacienţii pentru care există confirmarea prezenţei virusului Covid - 19 vor fi direcţionaţi către spitalele din Bucureşti.
 
„Pregătirile noastre sunt pentru un scenariu pesimist”, a precizat managerul Spitalului Judeţean Ploieşti.
Măsurile stabilite:
 
- Aleşii judeţeni au aprobat, prin rectificare de buget, sumele necesare pentru achiziţionarea aparatului pentru diagnosticarea Covid - 19. Aparatul va fi amplasat la laboratorul de la Spitalul Judeţean Ploieşti. Separat a fost alocată suma necesară pentru achiziţionarea a 10 noi ventilatoare pentru o viitoare secţie de terapie intensivă destinată cazurilor confirmate cu noul coronavirus..
- Pacienţii minori aflaţi internaţi, în prezent, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti vor fi preluaţi de către Spitalul de Pediatrie Ploieşti în vederea continuării, în condiţii optime, a tratamentelor de specialitate, iar adulţii vor fi preluaţi de Spitalul Băicoi.
 
-pacienţii de la Spitalul de Pneumologie Ploieşti vor fi preluaţi de unităţi medicale din Floreşti, Drajna şi Breaza.
 
 
Foto cu caracter ilustrativ