IPJ Prahova.Buletin de presa 16 martie 2020

 

Dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice

 • Vineri, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi au verificat şase agenţi economici care au ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor.

Cu ocazia controlului efectuat la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Olari au fost identificate în magazia de produse de protecţie a plantelor, tablete având ca substanţă activă fosfură de aluminiu, depozitate într-un borcan de sticlă, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Având în vedere că substanţa face parte din grupa de toxicitate T+(foarte toxic), iar societatea nu era autorizată să folosească produse de protecţie a plantelor din grupele toxic şi foarte toxic, s-a procedat la ridicarea acestor tablete şi predarea în custodie către o societate autorizată. În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele administratorului societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice.

 

În urma verificărilor efectuate la un agent economic din comuna Balta Doamnei, s-a constatat că societatea nu returnase către furnizori ambalajele de la produsele de protecţie a plantelor consumate. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii pentru nerespectarea prevederilor art. 31 alin. 1 lit. b din O.G. nr. 4/1995.

Femeie reţinută pentru furt

 • Vineri, la nivelul Secţiei nr. 1 Poliţie a fost înregistrată sesizarea unui agent economic din municipiu cu privire la faptul că, la datele de 15.02.2020, respectiv 10.03.2020, o femeie a sustras din incinta magazinului o nivelă laser şi o maşină de găurit, bunuri în valoare totală de 1.981 de lei. În urma verificărilor efectuate, femeia a fost identificată, audiată, reţinută pentru 24 de ore şi, ulterior, prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Faţă de aceasta s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Acţiuni pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere

 

 • Poliţişti ai Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a celor care au consumat băuturi alcoolice, precum şi pentru verificarea transporturilor de persoane.

Au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.170 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut şapte permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare auto. 32 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 

 • O acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor a fost organizată şi executată de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în colaborare cu reprezentanţi ai R.A.R. Prahova, în noaptea de 13/14 martie, ocazie cu care au fost controlate 43 de autovehicule şi aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.270 lei (două certificate de înmatriculare auto retrase).

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 • Vineri, pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploieşti, poliţiştii au depistat un bărbat de 35 ani, care conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, înregistrând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 • Un alt conducător auto aflat sub influenţa alcoolului, a fost depistat pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti, sâmbătă, în jurul orei 20:00. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a înregistrat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 • Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unor prahoveni care au fost depistaţi circulând pe drumurile publice deşi nu deţineau permis de conducere. Este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 26 şi respectiv 65 de ani, care sunt cercetaţi pentru conducere fără permis.

 

 • Poliţiştii din Băicoi au oprit pentru control un bărbat care conducea pe raza comunei Cocorăştii Mislii, un autoturism prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că numerele montate pe autoturism erau false, şi mai mult, conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în perioada 13-16 martie:

 

 • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat şapte acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 262 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni şi au aplicat 254 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (40 pentru viteză excesivă; 15 pentru abateri ale pietonilor; 44 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, trei pentru alcool, 11 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 26 de permise de conducere şi retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

 • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat patru infracţiuni (trei în flagrant) şi au aplicat 352 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 217 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 90 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 196.400 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 399 de autovehicule şi au legitimat 1.173 de persoane.

 

 • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 26 de infracţiuni şi constatate 284 de contravenţii (dintre care 141 la Legea nr. 61/1991 şi 103 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.784 de persoane şi controlate 1.083 de autovehicule (108 testări alcoolscop).

 

Foto cu caracter ilustrativ