IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.13 martie 2020

 

3 clienţi fideli ai poliţiştilor rutieri, depistaţi în ultimele 24 de ore săvârşind grave abateri în trafic. Unul dintre ei, aflat sub influenţa alcoolului, a produs şi un accident

Vineri, 13 martie a.c., puţin trecut de miezul nopţii, un echipaj al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene a fost îndrumat să intervină la locul producerii unui accident rutier, petrecut pe DN 1A, în localitatea Măgurele.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba de un singur autoturism implicat şi că, urmare a faptului că cel aflat la volan a pierdut controlul asupra direcţiei, acesta a părăsit partea carosabilă, producând doar pagube materiale.

Fiind testat cu etilotestul, aparatul a indicat 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Continuând verificările, poliţiştii au descoperit că localnicul aflat la volan are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, ca urmare a faptului că, în cursul anului trecut fusese depistat într-o ipostază asemănătoare, respectiv conducând pe drumurile publice, deşi avea anterior suspendat acest drept. Această interdicţie fusese, de fapt, consecinţa unei abateri mai vechi, când, în luna august a anului 2018, a fost depistat conducând un vehicul dintr-o categorie pentru care nu avea permis de conducere.

Astfel, poliţiştii au întocmit pe numele acestuia un al treilea dosar penal, de această dată pentru săvârşirea a două infracţiuni: conducerea unui vehicul având acest drept suspendat şi conducere sub influenţa alcoolului. Ulterior, a fost transportat la spital, pentru a-i fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alţi doi bărbaţi care aveau suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice au fost depistaţi la volan de către poliţiti rutieri din Ploieşti şi Cocorăştii Colţ, ambii având această interdicţie întrucât sunt cercetaţi şi în cadrul unor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Încă două dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Unul din cei depistaţi, nu avea nici permis

 

În data de 12 martie a.c., în jurul orei 01.40, un echipaj de poliţie care acţiona în comuna Păuleşti a oprit, pentru verificări, un autoturism care se deplasa pe DJ 102.

Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto a precizat că nu le are asupra sa, însă, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul aflat la volan nu deţine permis pentru nicio categorie de vehicule.

Mai mult, etilotestul a indicat o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, cel în cauză a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, fiind demarate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, şi poliţiştii din Boldeşti Grădiştea au depistat un bărbat din Baba Ana care conducea sub influenţa alcoolului, acesta având o concentraţie de 0,64 mg/l, fiindu-i întocmit dosar penal.

Continuă activităţile de depistare a ”taxiurilor pirat”.

Două sancţiuni aplicate ieri de acelaşi echipaj rutierâ

În cursul zilei de joi, un echipaj al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene a acţionat pe DN 1A în vederea depistării şi tragerii la răspundere a conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în afara condiţiilor legale.

Astfel, au fost constatate două asemenea situaţii, în care un bărbat din Izvoarele, respectiv un altul din Gornet-Cricov, au fost prinşi conducând autoturisme în care pasagerii urmau să achite la destinaţie diverse sume de bani.

Ambii conducători auto au fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, totodată fiindu-le reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a auto, conform Legii nr. 38/2003.

Doi bărbaţi bănuiţi că ar fi spart o societate comercială,

depistaţi de poliţiştii din Breaza

În noaptea de 6/7 martie a.c., Poliţia Staţiunii Breaza a fost sesizată cu privire la faptul că autori necunoscuţi ar fi pătruns prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din localitate, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 750 de lei.

În ciuda faptului că persoanele în cauză au avut feţele acoperite, în urma cercetărilor, poliţiştii au reuşit să îi depisteze în cursul zilei de ieri. Aceştia au fost identificaţi în persoana a doi tineri din localitate, ambii în vârstă de 20 de ani. La domiciliul unuia dintre ei au fost descoperite şi bunuri ce par a fi provenite din activitatea infracţională, prejudiciul fiind recuperat parţial.

Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Condamnat care se sustrăgea executării pedepsei,

depistat de poliţiştii Biroului Urmăriţi

 

Poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un prahovean de 47 de ani, faţă de care Judecătoria Ploieşti a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta se sustrăgea de la executarea a 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Acţiune în zona Măneciu pentru combaterea ilegalităţilor din domeniul silvic

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică al I.J.P. Prahova, în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploieşti şi ai Direcţiei Silvice Prahova, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea delictelor silvice în zona Măneciu.

Astfel, au verificat patru agenţi economici şi au controlat nouă autovehicule care transportau material lemnos. Pentru neregulile constatate au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, 0,5 m3 material lemnos

 

Acţiune de combatere a comerţului ilicit în zona Halelor Centrale

 

Joi, în intervalul orar 11:00-13:00, poliţişti ai Secţiei nr. 1 Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zona Halelor Centrale, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

Au verificat două societăţi comerciale şi au legitimat 31 de persoane, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.100 lei.

De asemenea, au confiscat bunuri în valoare de 580 lei.

În urma depistării unei femei care se folosea de un minor în scopul practicării cerşetoriei, au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de art. 215 din Codul Penal.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat patru acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 101 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (18 pentru viteză excesivă, 21 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, nouă pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 14 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 89 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 25 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 50.900 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 164 de autovehicule şi au legitimat 417 persoane.

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate cinci infracţiuni şi constatate 95 de contravenţii (dintre care 46 la Legea nr. 61/1991 şi 37 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 664 de persoane şi controlate 395 de autovehicule (52 testări alcoolscop).

 

Foto cu caracter ilustrativ