BULETIN INFORMATIV ISU Prahova .  13 martie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 48 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 5 misiuni de stingere a incendiilor, 5 accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 34 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 4 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Gornet, Măgurele, Predeal Sărari şi Jugureni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 3 ha vegetaţie uscată.

Un incendiu violent a izbucnit joi după amiază, în jurul orei 13:04, la un service situat pe strada Ciprian Porumbescu din municipiul Ploieşti.

La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum pe o suprafaţă de aproximativ 60 de mp.

Urmare a incendiului au ars materiale textile, bunuri de uz casnic, obiecte de mobilier, acumulatori şi instalaţia electrică fotovoltaică şi s-a degradat acoperişul. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.