BULETIN DE PRESĂ IJP Prahova.12 martie 2020

 

3 ploieşteni arestaţi preventiv, fiind bănuiţi de săvârşirea unui furt din locuinţă, cu prejudiciu de 115.000 de euro

Poliţiştii de investigaţii criminale din Ploieşti au finalizat cercetările într-o cauză privind săvârşirea unui furt din locuinţă la data de 12.12.2019, în urma căruia, persoane necunoscute la acel moment au reuşit să pătrundă prin efracţie într-o locuinţă din municipiu, de unde au sustras bani şi bunuri în valoare de 115.000 de euro.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi doi dintre bărbaţii bănuiţi de săvârşirea infracţiunii. La locuinţele acestora, la data de 19.12.2019, poliţiştii au pus în executare mandate de percheziţie, fiind depistat doar unul dintre suspecţi. Fiind iniţial reţinut de poliţişti, pe numele lui acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă în ziua următoare.

La data de 02.03.2020, ca urmare a continuării cercetărilor, pe numele celui de-al doilea a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, fiind depistat 3 zile mai târziu de către poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti. La acest moment, se află în arestul I.J.P. Prahova.

De asemenea, în urma verificărilor, a fost depistată şi o treia persoană care ar fi participat la activitatea infracţională, fiind depistat şi arestat preventiv încă de la data de 23.12.2020.

Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet, cu propunere de trimitere în judecată a inculpatului aflat în stare de arest preventiv.

Doi minori, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, reţinuţi pentru infracţiuni de tâlhărie

 • Miercuri, 1 martie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 2 Ploieşti au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite de săvârşirea, în noaptea de 6/7 martie a.c., a unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În fapt, se pare că bănuitul, un ploieştean în vârstă de 16 ani, în timp ce se afla într-un cazino din municipiu, profitând de faptul că victima era în stare de ebrietate, i-a smuls o sumă de bani din mână şi a părăsit incinta localului.

Acesta a fost depistat şi condus la sediul secţiei pentru audiere. Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar astăzi, 12 martie a.c., instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 • Şi poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Blejoi efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată de către un minor de 14 ani.

În urma cercetărilor, a rezultat că, la data de 4 martie a.c., în timp ce se afla în comuna Păuleşti, acesta i-ar fi cerut telefonul mobil unui alt minor, în vârstă de 12 ani. Cel din urmă a insistat să îi fie restituit bunul, însă bănuitul l-ar fi ameninţat cu un briceag.

Ieri, acesta a fost prezentat Serviciului de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, ocazie cu care s-a stabilit faptul că are discernământ diminuat.

A fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat unităţii de parchet, cu propunere legală.

Acţiuni rutiere desfăşurate pe arterele prahovene. Rezultatul: 276 de sancţiuni aplicate, 13 permise reţinute şi 7 certificate de înmatriculare retrase

 • Poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au desfăşurat marţi şi miercuri, acţiuni pentru identificarea şi sancţionarea participanţii la traficul rutier care nu respectă obligativitatea purtării centurii de siguranţă.

Astfel, au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 83.595 de lei, dintre care 83 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsuri complementare au reţinut 9 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare auto.

103 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 • Poliţişti ai aceluiaşi birou au acţionat pe linia identificării autoturismelor care efectuează transport ilegal de persoane.

În cadrul acţiunii, au depistat în trafic, pe raza oraşului Vălenii de Munte, un autoturism despre care existau indicii că ar efectua transport rutier, contra cost, în mod repetat. În auto au fost identificaţi doi pasageri care urmau să achite contravaloarea transportului la destinaţie.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, totodată fiind reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a auto, conform Legii nr. 38/2003.

 • O acţiune pentru identificarea şi sancţionarea bicicliştilor care încalcă normele rutiere a fost desfăşurată de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în localităţile Balta Doamnei, Lacu Turcului, Gorgota, Brazi şi Tătărani, ocazie cu care au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.670 lei (un certificat de înmatriculare auto retras).

 • Poliţia oraşului Urlaţi a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente. Au fost controlate 30 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.090 lei.

 • Ieri, Poliţia oraşului Vălenii de Munte a executat o acţiune pe linie rutieră şi de ordine publică (sisteme de securitate), pe raza localităţilor Gura Vitioarei, Predeal-Sărari şi Teişani.

Au fost controlate 25 de autovehicule, dintre care trei care transportau material lemnos, şi au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.160 lei.

La doar 14 ani, a refuzat să oprească ATV-ul la semnalul poliţiştilor

Marţi, 10 martie, doi agenţi de poliţie din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Bălţeşti, au efectuat semnal de oprire în trafic faţă de o persoană care conducea, pe un drum comunal din Şoimari, un ATV care nu avea montate plăcuţe de înmatriculare/înregistrare.

Întrucât acesta a refuzat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărirea lui. După aproximativ 500 de metri, conducătorul a abandonat vehiculul şi a fugit, însă la scurt timp a fost identificat de poliţişti în persoana unui minor de 14 ani, din localitate.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, depistat de poliţişti la volan

Azi noapte, în jurul orei 00.05, un echipaj din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, în timp ce acţiona pe DN 1, în zona oraşului Băicoi, a oprit, pentru verificări, un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul de 43 de ani depistat la volan are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, ca urmare a faptului că este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Astfel, poliţiştii au deschis un nou dosar pe numele acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat acest drept.

Atenţie la valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii!

Miercuri, 11 martie a.c., în jurul prânzului, poliţiştii rutieri din Ploieşti au depistat, pe Bulevardul Petrolului, un bărbat, domiciliat în Buda-Palanca, în timp ce conducea un autoturism ce avea montate numere provizorii de înmatriculate, a căror valabilitate expirase în urmă cu doar o zi.

În cauză, a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui neînmatriculat.

Acţiune de siguranţă publică a poliţiştilor Secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ

Miercuri, 11 martie a.c.,poliţişti ai Secţiei Rurale nr. 7 Cocorăştii Colţ au desfăşurat o acţiune, pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi a cauzelor generatoare de accidente.

A fost verificată o societate comercială, controlaţi 15 conducători auto şi doi biciclişti, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.490 lei (două certificate de înmatriculare auto retrase).

Condamnat la închisoare pentru furt calificat, depistat de poliţiştii din Floreşti

Miercuri, 11 martie a.c., Secţia Rurală nr. 2 Floreşti a primit un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani emis pe numele unui prahovean, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Condamnatul a fost depistat de poliţişti din cadrul secţiei şi a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat şase acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 161 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (67 pentru viteză excesivă, 69 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 31 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase şapte certificate de înmatriculare auto.

 • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 65 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 54 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 36.320 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 188 de autovehicule şi au legitimat 424 de persoane.

 • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate opt infracţiuni şi constatate 126 de contravenţii (dintre care 27 la Legea nr. 61/1991 şi 77 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 793 de persoane şi controlate 512 autovehicule (63 testări alcoolscop).

 

Foto cu caracter ilustrativ