BULETIN INFORMATIV ISU  PRAHOVA . 12 martie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 36 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 2 misiuni de stingere a incendiilor, 4 accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 27 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 3 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

 

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Filipeştii de Pădure şi Drajna.

 

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2 ha vegetaţie uscată.

 

Pompierii prahoveni au fost alertaţi miercuri după-amiază, în jurul orei 14:28, pe strada Rezervoarelor din municipiul Ploieşti, după ce un muncitor a fost surprins sub un motostivuitor.

La locul evenimentului au fost mobilizate un echipaj de descarcerare şi unul de prim ajutor, care au acţionat pentru extragerea bărbatului de 50 de ani. Acesta era inconştient şi prezenta mai multe traumatisme, fiind transportat de urgenţă la spital.

Foto cu caracter ilustrativ