ACŢIUNE RUTIERĂ PENTRU COMBATEREA EXCESULUI DE VITEZĂ
Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au continuat  activităţile specifice asigurării unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
 
În acest sens, poliţiştii au acţionat sambata , pe DN1 (E 60), în intervalul orar 10:00-13:00, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.
 
Cu această ocazie, au fost controlate 223 de autovehicule, 34 de conducatori auto fiind testaţi cu aparatul etilotest. 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 73 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză şi 75 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri. 
Valoarea sancţiunilor aplicate este de 42.900 de lei.
 
Totodată, au fost reţinute două permise de conducere, unul pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h şi celălat pentru depăşire neregulamentară. 
 
Astfel, poliţiştii au actionat  cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor, inclusiv cu aparatul TRUCAM, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic rutier şi totodată pentru crearea unui climat rutier mai sigur, prin disciplinarea participanţilor la trafic.
 
Scopul acestor acţiuni este acela de a diminua efectul negativ al creşterii numărului de victime din accidente rutiere, activităţile de acest gen urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare. 
 
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă la volan şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.
 
Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum, pot cauza evenimente rutiere cu consecinţe grave!
 
Sursa:IJP Prahova