ACŢIUNE RUTIERĂ PENTRU COMBATEREA EXCESULUI  DE VITEZĂ ŞI A CONSUMULUI DE ALCOOL

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier continuă activităţile specifice asigurării unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ. Astfel, în noaptea de 28/29 februarie a.c., în intervalul orar 18:30-01:30 au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Poliţiştii au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cu această ocazie, au fost controlate 119 autovehicule şi aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 43 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză şi 20 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri ale conducătorilor auto. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 22.900 de lei.

Totodată au fost reţinute două permise de conducere, unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unu pentru alte abateri.

În timpul acţiunii, au fost întocmite 3 dosare penale, dintre care două pe numele unor conducători auto care au fost depistaţi la volan având o îmbibaţie alcoolică în etilotest, care depăşea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi unul pentru alte infracţiuni la regimul rutier.

Scopul acestor acţiuni este acela de a diminua efectul negativ al creşterii numărului de victime din accidente rutiere, activităţile de acest gen fiind desfăşurate şi în perioada următoare.

Exemplu:

Pe DN1 B, pe raza localităţii Valea Călugărească, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa cu 19 km mai mult decât viteza legală pe sectorul respectiv de drum. Întrucât conducătorul auto, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul în vârstă de 36 de ani avea dreptul de a conduce anulat.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum, pot cauza evenimente rutiere cu consecinţe grave!

 

Sursa:IPJ Prahova