Poliţia Rutieră Prahova a aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, într-o amplă acţiune rutieră
 
Miercuri, 26 februarie a.c., Poliţia Rutieră Prahova a desfăşurat o amplă acţiune rutieră pe Drumul Naţional 1 (E 60), pe raza judeţelor Prahova şi Ilfov.
Acţiunea a fost organizată de Serviciul Rutier Prahova în colaborare cu Serviciul Rutier Ilfov şi a avut ca scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legislaţiei rutiere, cu precădere a celor care depăşesc limitele legale de viteză.
Astfel, poliţiştii au acţionat cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor, inclusiv cu aparatul TRUCĂM, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic rutier şi totodată pentru crearea unui climat rutier mai sigur, prin disciplinarea participanţilor la trafic.
În cadrul acţiunii desfăşurate pe parcursul a 6 ore, la nivelul judeţului Prahova, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 41.675 de lei. Dintre acestea, 80 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 3 dintre conducătorii auto sancţionaţi depăşind limita legală de viteză cu peste 50 de km/h. Cu această ocazie au fost reţinute 4 permise de conducere (3 pentru viteză). De asemenea, au mai fost constatate încălcări ale prevederilor legale referitoare la portul centurii de siguranţă, în acest sens fiind aplicate 7 sancţiuni.
NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!
Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere!
Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!
Pericolul de implicare a participanţilor la trafic în accidente rutiere soldate cu consecinţe grave, având drept cauză “viteza”, există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză superioară limitei legale, dar şi în situaţiile în care viteza nu este adaptată la condiţiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege.
Sursă: IJP Prahova