IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.24 februarie 2020
 
Acţiuni pentru asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă publică pe raza judeţului
 
Poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a celor care au consumat băuturi alcoolice, precum şi a bicicliştilor care nu respectă normele rutiere. 
Au aplicat 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.650 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut opt permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto. 104 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. 
 
Agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier au executat vineri o acţiune similară, pe raza municipiului Ploieşti, ocazie cu care au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale (14 pentru abateri biciclişti), în valoare de 4.930 lei. Ca măsuri complementare, au reţinut un permis de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto.
 
Vineri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale la agenţi economici de pe raza localităţilor Sinaia, Azuga, Buşteni, Ploieşti şi Blejoi. Cu această ocazie, au controlat 12 societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 105.000 lei. Totodată, au retras de la comercializare produse alimentare de 4.620 lei şi au  confiscat bunuri de 4.285 lei, precum şi suma de 678 lei, nefiscalizată. 
 
În data de 21 februarie, agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în colaborare cu un reprezentant al R.A.R. Prahova, au acţionat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Au fost controlate 15 autovehicule şi aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.350 lei (patru certificate de înmatriculare retrase).
 
În noaptea de 21/22 februarie, la nivelul Secţiei nr. 1 Ploieşti a fost organizată o acţiune pe linie de ordine publică – sisteme de securitate. Poliţiştii au verificat 13 societăţi comerciale şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei. 
 
În noaptea de 22/23 februarie, agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au executat o acţiune pe linie rutieră şi de ordine publică, pe raza comunei Ceptura. Au fost legitimate 58 de persoane, controlate 35 de autovehicule (31 conducători auto testaţi cu aparatul etilotest) şi aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.175 lei.
 
Duminică, pe raza comunei Drăgăneşti, agenţi din cadrul  Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească au executat o acţiune pe linie rutieră şi de ordine publică. Au fost controlate 24 de autovehicule şi au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.590 lei. A fost reţinut un permis şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri de 300 de lei. 
 
Dosar penal pentru folosirea unui minor în scop de cerşetorie
 
În ziua de 22 februarie a.c., în jurul orelor 10.30, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti au depistat o femeie de 41 de ani din Ploieşti, care apela la mila trecătorilor folosindu-se de un minor de 5 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie. Totodată a fost anunţată D.G.A.S.P.C. Prahova în vederea luării măsurilor conform competenţei.
 
Foto cu caracter ilustrativ