BULETIN INFORMATIV ISU Prahova.24 februarie 2020
În perioada 21-24 februarie, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 8 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Cornu de Jos, Starchiojd, Ploieşti (strada Tânărul Muncitor), Plopu, Valea Călugărească, Bărcăneşti, Breaza şi Predeal Sărari.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 39 ha vegetaţie uscată. 
Echipajele de pompieri au fost mobilizate duminică, în jurul orei 16:57, pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Ploieşti, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată după aproximativ o oră.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.       
Un echipaj de pompieri a intervenit vineri seara, în jurul orei 20:25, pe DN – km. 95, în localitatea Cornu, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o autoutilitară.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la compartimentul motor. Din fericire, şoferul a reuşit să părăsească autoturismul fără a avea probleme medicale. 
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.