ISU Prahova.Buletin informativ.18 februarie 2020
 
În plan operaţional, în ultimele 24 de ore au fost derulate 53 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 16 misiuni de stingere a incendiilor, 34 acţiuni SMURD şi 3 misiuni pentru deblocare-salvare sau protecţie a comunităţilor. 
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 13 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Plopu, Boldeşti-Scăieni, Bărcăneşti, Târgşoru Vechi, Mizil, Gura Vadului, Fulga, Chiojdeanca, Băneşti, Ploieşti (strada Fabricilor), Bărcăneşti, Vâlcăneşti şi Aluniş.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 28 ha vegetaţie uscată. 
 
Un echipaj de pompieri a intervenit luni dimineaţa, în jurul orei 09:08, pe DN în localitatea Sinaia, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la compartimentul motor. Din fericire, şoferul a reuşit să părăsească autoturismul fără a avea probleme medicale. 
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
 
Luni, în jurul orei 09:08, un echipaj de pompieri a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui brad care bloca drumul de acces spre DC 1400 din localitatea prahoveană Sinaia.